Çayyolu Robotik Kodlama

Çayyolu Robotik Kodlama

Çayyolu Robotik Kodlama eğitimi açısından oldukça avantajlı bir bölgedir. Bu yüzden Çayyolu’nda yaşayan çocuklar fiziksel eğitimlere de oldukça yakındırlar. Daha önceki yazılarımızdan da hatırlayacağınızı düşünüyorum. Evet, nedir bu robotik kodlama? Aslında bir robotun veya bilgisayar programının okuyabileceği ve yürütebileceği yazılı talimatlardır. Öğrenciler bir robot aracılığıyla tamamlamak istedikleri görevi belirliyorlar. Bunun gerçekleşmesi için kodu tasarlamalı ve ardından sonucu görmek için robota göndermelidirler. Yani robotik,  robotun hareketleri başlangıçta amaçlandığı gibi gerçekleştirilinceye kadar görmelerini sağlar.

Kısacası kodlama artık her yerdedir. Günlük olarak kaç elektronik ürün kullandığımızı düşündüğünüzde, kodlama hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yüzden kodlamanın geldiği noktayı hızlı bir şekilde fark edersiniz. Mesela mikrodalga, araç, telefon, TV ve banka kartımızı her kullandığımızda kodlama becerilerimizi kullanıyoruz. Ama bunları okulda kullanmıyoruz, bu yüzden sınıflarımızda kodlamayı nasıl öğretiriz?

Çayyolu’nda Robotik Kodlama Eğitimleri

Aslında Robotik, bilgisayar bilimi ve mühendisliği birleştiren disiplinler arası bir alandır. Diğer yandan çalıştığınız robotun türüne bağlı olarak görsel tasarım, makine mühendisliği, desen, dönüşümler, kartezyen ızgaralar, yön, matematik vb. Robotiklerin temel kısmı, robotun işiniz hakkında size görsel ve gerçek bir geri bildirim vermesidir. Böylece işinizi doğru yaparsanız, robot istediğiniz şeyi yapar. Eğer yanlış yaparsanız, yapmaz. Çayyolu Robotik Kodlama için size bir sürü seçenek sunabilir. Sizde bu eğitimlere uzaktan ya da doğrudan erişmek isterseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Robotlar Öğrenme Becerilerini Öğretebilir

En önemli kısım, kaç tane müfredat beklentisi öğretebileceğinizdir. Yani rapor kartlarımızda hem konuyu hem de öğrenme becerilerini değerlendiriyoruz. Kodlama, öğrencilerin problem çözmelerini, bağımsız ve işbirliği içinde çalışmalarını ve inisiyatif, organizasyon ve sorumluluk göstermelerini gerektirir. Çoğu işveren gerekli teknik becerileri öğretebileceklerine inanıyorlar. Ancak öğrenme becerilerinin öğretilmesinin daha zor olduğunu düşündüğünüzde, eğitim sisteminin neden öğrenme becerilerini akademik beceriler olarak eşit öneme sahip olduğunu düşündüğünü anlayabilirsiniz. Bu yüzden bizde okullarda öğrencilerimizle birlikte DOC, Mio, Coco ve Mind gibi robotları aktif olarak kullanıyoruz.
Öğrencilerin öğrenmede bireysel farklılıklar gösterdiklerini biliyoruz. Bu yüzden okulu zor bulan çocuklar için alternatif bir yol oluşturabilir. Bununla birlikte kodlamanın basit mantığını kavramalarını sağladıktan sonra olaylara bakış açıları değişecek ve gelişecektir. Sonuç olarak kodlama, günlerini organize etmelerine, çalışmalarını depolamalarına, duygularını düzenlemelerine yardımcı olma, konuşma, okuma ve yazma zorluklarını desteklemelerine, sosyal durumları açıklamalarına ve okulun tüm bölümlerine erişebilmelerini sağlar.

Robotik Kodlama Nedir

Evet Robotik Kodlama aslında gündelik hayatta maruz kaldığımız bir çok teknolojik uyarlamanın 3 – 6 yaş itibarıyla Anaokulu seviyesinde çocuklara aktarılmasıyla ve temellerinin atılmasıyla başlangıç gösterebilir. Küçük yaşlarda almaya başlayacakları bu eğitimlerle ilerleyen dönemlerde karşılaşacakları her durumda daha aktif çözüm yolları bulabilen bireyler olacaklardır. Aynı şekilde ilerleyen dönemlerde akademik gelişimlerini ve kariyerlerini de olumlu yönde etkileyecektir.

Çocuğunuz oynarken ve eğlenirken STEM becerilerini edinmesine yardımcı olacak onlarca kodlama robotu mevcuttur. 5 Yaş ve üstü çocuklar için mükemmel tasarıma sahip eğitici ve öğretici robotlar vardır. Bu robotlar ile basit komutlarla oyuncaklarını programlamayı ve algoritma kurmayı öğreneceklerdir. Ayrıca sahip olduğunuz bu robotlar için çevrim içi ek uygulama ve derslere de ulaşabilirsiniz.

 

Whatsapp Destek Hattı