Raspberry Pi Uygulama Atölyesi

Raspberry Pi
Raspberry Pi, bilgisayar monitörüne veya TV’ye takılan ve standart bir klavye ve fare kullanan düşük maliyetli, kredi kartı boyutunda bir bilgisayardır. Her yaştan insanın bilgisayarları keşfetmesini ve Scratch ve Python gibi dillerde nasıl programlanacağını öğrenmesini sağlayan yetenekli küçük bir cihazdır. Bir masaüstü bilgisayarın İnternet’e göz atmaktan ve yüksek tanımlı video oynatmaktan elektronik tablolar, kelime işlemci ve oyun oynamaktan yapmasını beklediğiniz her şeyi yapabilir.
Dahası, Raspberry Pi dış dünyayla etkileşime girme yeteneğine sahiptir ve müzik makinelerinden ve ebeveyn dedektörlerinden hava istasyonlarına ve kızılötesi kameralarla kuş evlerine kadar çok çeşitli dijital yapım projelerinde kullanılmıştır. Raspberry Pi’nin dünyanın her yerindeki çocuklar tarafından bilgisayarların nasıl çalıştığını programlamayı ve anlamayı öğrenmek için kullanıldığını görmek istiyoruz.
Raspberry Pi Vakfı
Raspberry Pi Vakfı, Birleşik Krallık merkezli kayıtlı bir eğitim yardım kuruluşudur (Kayıt Numarası 1129409). Vakfın amacı, özellikle bilgisayar, bilgisayar bilimi ve ilgili konularda yetişkinlerin ve çocukların eğitimini ilerletmektir. Vakfın hayır işleri hakkında daha fazla bilgi için resmi sayfasına bakabilirsiniz.

Çocuklar İçin Raspberry Pi

Çocuklar, okul öncesi dönemi itibariyle kodlama eğitimi almaya uygundur. Oyuncaklar ve mobil oyunlar sayesinde kodlamayla tanışan çocuklar, ortalama 10 yaşından sonra yazılım dili kullanarak kodlama yapma konusunda yeterliliğe ulaşmaktadır. Özel olarak tasarlanan ve geliştirilen oyuncaklar ve oyunlar, basit komutlar verilerek kodlama yapabilmeyi ve algoritma kurabilmeyi sağlamaktadır.

Belli bir hedefe ulaşmak için gerekli olan adımları bulmalarını ve bunları adım adım işletmeleri, kodlamanın temelinde yatan bir olgudur. Bu oyuncaklar ve oyunlar da bu amacı yerine getirmek için bu şekilde tasarlanmışlardır.

Kodlama Eğitimine Erken Yaşlarda Başlayan Çocuklar

Erken yaşta Arduino Robotik Kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinelerin nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.

Özetlemek gerekirse, Robotik Kodlama önemlidir.

Çünkü;

  • Analitik düşünme becerileri kazandırır.
  • Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
  • Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
  • Problem çözme yeteneğini artırır.
  • Sistematik düşünmesini sağlar.
  • Makinelerin çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
  • Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.

Eğitim Konu Başlıkları

  1. Kodlamaya Giriş: Algoritmik Düşünce & Scratch
  2. Code.org ile Kodlamaya Giriş ve Temel Kavramlar
  3. Scratch ile ifadeler ve Uygulamalar
  4. Makey Makey ile Oyun
  5. SEWOROBO engelden kaçan robot
  6. SEWOROBO çizgiyi takip eden robot
  7. STEM ile Tasarım Atölyesi
  8. SEWOROBO ile kutu oyunu
  9. Özel tasarım kod matları ile hareketli kodlama oyunu

Neden Katılmalı

Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce Algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.

  • Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor.
  • Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki öngörülen yeni işlerin  yüzde 60’ı bilgisayarla ilişkili olacak.
  • Kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor.
  • Bilgisayar mühendisliği, mekatronik, elektrik ve elektronik yeni mezunlar arasında en çok kazandıran işlerden biri.
Atölye ve Eğitim Bölgeleri

Ankara robotik kodlama alanında ışığı ilk fark eden şehirlerden olduğu için robotik programlama kurslarına yoğun bir ilgi var. Ancak rekabetin çok fazla olması, pedagojik olarak öğrencilerin tam olarak ayrıştırılamaması ve ayrılan sürelerin az olması öğrenmenin de oranını düşürmektedir.

Etimesgut robotik kodlama alanında merkez bölgemiz olmasıyla birlikte, Çayyolu, Ümitköy ve Bilkent Bölgelerinde de 3-6 yaş grupları ağırlıklı olmak üzere robotik kodlama eğitimleri sunuyoruz. Detaylı bilgi talebi ve teklifler için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

MAKER ATÖLYESİ

Çocuklar “kendin yap” mantığıyla basit direktif ve uygulamalarla kendi ürünlerini ortaya çıkarıyorlar. Çocuğun bu şekilde bir davranış kazanması gerçek hayatta da çözümsel yaklaşımlar sergilemesine ve dinamik bir karakter olmasına yardımcı olur. Yani hiç bir zaman hazır çözümlerle yetinmez ve alternatif çözüm yolları geliştirir.

Whatsapp Destek Hattı