Dijital Satış Kanalları
Dijital Pazarlama, bir elektronik cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır. Tecrübeli bir gelen pazarlamacı, gelen pazarlama ve dijital pazarlamanın neredeyse aynı şey olduğunu söyleyebilir, ancak bazı küçük farklılıklar vardır.
Neden Çevrimiçi Satış
Basılı reklamlarda, telefon iletişiminde veya fiziksel pazarlamada geleneksel pazarlama mevcut olsa da, dijital pazarlama elektronik ve çevrimiçi olarak gerçekleşebilir. Bu, markalar için e-posta, video, sosyal medya veya web sitesi tabanlı pazarlama fırsatları dahil olmak üzere bir dizi sonsuz olasılık olduğu anlamına gelir.
Bu alanda çok fazla seçenek ve strateji olduğu için, bir bütçeyle çeşitli pazarlama taktikleri ile yaratıcılık ve deney yapabilirsiniz. Dijital pazarlama ile, reklam panolarınızın başarısını ve
YG’sini izlemek için reklam panosu veya basılı reklam gibi geleneksel bir promosyon içeriğinden çok daha fazlasını analiz etmek için analiz panoları gibi araçları da kullanabilirsiniz.
Bir işletme bu yöntemi nasıl tanımlar?
Zamanlarının çoğunu çevrimiçi ortamda müşterilere bağlamak için çok sayıda dijital taktik ve kanalın kullanılmasıyla tanımlanır. Web sitesinin kendisinden bir işletmenin çevrimiçi marka varlıklarına – dijital reklamcılık, e-posta pazarlaması, çevrimiçi broşürler ve ötesine – “dijital pazarlama” şemsiyesi altına giren bir taktik yelpazesi var.
En iyi dijital pazarlamacılar, her dijital pazarlama kampanyasının kapsayıcı hedeflerini nasıl desteklediğine dair net bir resme sahiptir. Pazarlama stratejilerinin hedeflerine bağlı olarak, pazarlamacılar elindeki ücretsiz ve ücretli kanallar aracılığıyla daha büyük bir kampanyayı destekleyebilirler.
Örneğin, bir içerik pazarlamacısı, işletmenin yakın zamanda oluşturduğu yeni bir modelden potansiyel müşteri oluşturmaya hizmet eden bir dizi blog yayını oluşturabilir. Şirketin sosyal medya pazarlamacısı, bu blog gönderilerini işletmenin sosyal medya hesaplarındaki ücretli ve organik gönderiler yoluyla tanıtmaya yardımcı olabilir. Belki de e-posta pazarlamacısı, yeni modeli görüntüleyenlere şirket hakkında daha fazla bilgi göndermek için bir e-posta kampanyası oluşturur.
Kapsam Alanı Nelerdir?
- SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), SEM (Arama Motoru Pazarlaması)
- İçerik Pazarlaması ve Otomasyonu
- Influencer Pazarlama
- Veri Tabanlı Pazarlama
- E – Ticaret Pazarlaması
- Sosyal Medya Pazarlaması ve Optimizasyonu
- E – Mail Pazarlaması
- Görüntülü Reklam Pazarlaması
- E – Kitaplar, Mobil Uygulama ve Oyunlar
- İnternet dışı, akıllı telefonlara yönelik pazarlamalar (SMS, MMS, Çağrılar)
- Online Davranışsal Reklamcılık
- Yeniden Pazarlama (Re – Marketing)
- Satış Ortaklıkları (Affiliate Marketing)
- Mobil Pazarlama
Geleneksel Pazarlamadan Farkları
Geleneksel pazarlama anlayışında baskı, televizyon, telefon gibi araçlar kullanılır ve etki alanı sınırlıdır. Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamadan maliyet, iletişim, zaman, kapsam, kullanılabilirlik, deneyim sunumu, çalışan kişiler ve kullanılan dil açısından farkları vardır.
Dijital pazarlama, geleneksel pazarlamaya kıyasla daha uygun bütçelerle, her an her yerde geniş bir kitleye hitap eder. Geleneksel pazarlamada tek taraflı iletişim söz konusuyken, dijital pazarlamada hedef kitle ile interaktif bir ortamda karşılıklı etkileşim vardır. Dijital pazarlamada farklı internet kullanıcılarına hitap eden bir çok kanal vardır ve daha samimi bir dil kullanılır.