Okul Öncesi Robotik Kodlama

Okul Öncesi Robotik Kodlama

Okul Öncesi Robotik Kodlama çocukların hayata ve sorunlara bakış açılarını değiştirir. Bu nedenle çocuklarda kodlama eğitimi göz ardı edilemeyecek bir pozisyondadır. 21. Yüzyıl becerileri diye de sıkça karşımıza çıkan bu beceriler günümüz çocuklarının standart donanımlarıdır. Yani baktığınız zaman görebileceğiniz kavramlar İngilizce ve teknoloji içeriklidir. İçinde bulunduğumuz çağ çocukların teknoloji ile tanışmalarını ve kullanmalarını çok hızlı kılıyor. Dahası çocukların da teknik olarak bu kesişime hazır olması gerekiyor.

Okul Öncesi Robotik Kodlama eğitimi alarak üretmeye başlayan çocuklar ciddi kazanımlar elde ederler. Örneğin çok iyi problem analizi ve çözüm yöntemi geliştirmeleridir. Ayrıca iletişim yetenekleri,  iş birliği becerileri, öz güven ve disiplinin onları her zaman bir adım öne taşır. İçinde bulunduğumuz olumsuz koşulları da hesaba katacak olursak onları yarına çok iyi hazırlamalıyız. Bu yüzden nedensel düşünme yeteneğine sahip sorunlara farklı çözüm algoritmaları geliştirebilen çocuklar daha avantajlı olacaktır. Gelecek kodlama bilen bireyler üzerine şekillenecektir.

Okul Öncesi Kodlama

Okul öncesi kodlama aktif olarak 3-6 yaş grubu çocuklara veriliyor. Hayatları boyunca teknoloji ile iç içe olacak yeni bir kuşakla karşı karşıyayız.  Aynı şekilde bu hem avantaj hem de dezavantaj oluyor. Bu yüzden durumu çocukların yararına dönüştürmek gerekir. Aksi takdirde ellerinde telefon ve tablet ile sadece oyun oynayan bir çocuk profili oluşabilir. Bizim buradaki ana fonksiyonumuz çocuklara hem oyun şansı vermek hem de bu eğilimlerini disipline etmektir. Aslında çocuk yine oyun oynama etkinliğini gerçekleştirmiş ve yine teknolojiye maruz kalmış olacaktır. Sadece şöyle bir fark oluşuyor, oynarken ve eğlenirken öğreniyor. Sorgulama yeteneği gelişiyor ve daha algoritmik yaklaşıyor. Hatta bir problemi nasıl çözeceği kavramı ortaya çıkıyor. Beklenti yükseltiliyor peki başka hangi yollarla yapılabilirdi, soruları ile çocuk üretime dahil ediliyor.

Robotik Kodlama Okul Öncesi

Robotik kodlama okul öncesi programları hem fiziksel eğitimlerle hem de online / çevrimiçi aktivitelerle destekleniyor. Bunlardan bazıları; Code.org, Scratch Jr., Codespark, Minecraft gibi uygulamalardır. Bir çok anaokulunda yer verilmeye başlanan bu disiplinle çocuklara ciddi yetenekler aktarılıyor. Sonuç olarak elde edilen somut deneyimlerle söylemek gerekirse; bir çocuğun tablette başkasının yaptığı oyunu oynaması ile kendi yaptığı oyunu oynaması çok fark ettiriyor. Hatta kendi oynadığı gibi yakın çevresine de oynattırıyor. Oyunu nasıl tasarladığını, hangi aşamalarda neler yaptığını, yolunuza çıkacak engelleri biliyor olmasının vermiş olduğu mutluluk gözlerinden okunuyor. Bu deneyimlerini siz dinlediğiniz sürece günlerce anlatabilirler.

"<yoastmark

Oyunlarla Okul Öncesi Kodlama 

Okul öncesi kodlama oyunları ile onlara kodlamayı sevdiriyoruz. Aslında zaten harcayacakları zamanı şekillendirmiş oluyoruz. Hani oyun terapisi vardır ya öyle düşünün. O yaş grubu için her hangi bir IDE üzerinde ham kod yaz diyemezsiniz. Basit sürükle bırak ve görsel yönergelerle kendi seviyelerine göre en iyi sonucu almaya odaklanırsınız. İşte okul öncesi robotik kodlama da çocuklara giriş seviyesinde bu yetenekleri kazandırmak ve sağlıklı bir teknoloji temeli atmaktır. Bununla birlikte üreten bir birey olmayı aşılamaktır.

Ayrıca her yaş grubuna farklı bir yaklaşım metodu sergiliyoruz. STEAM ve Maker uygulamaları ile ilgi ve meraklarını da analiz ederek öğretiyor ve eğlendiriyoruz. Çocuklar özellikle Makey Makey etkinliklerimizi çok beğeniyorlar ve sabırsızlıkla sonraki etkinliği bekliyorlar. Onlara teknolojiyi sevdirmeye ve kendi hayallerini gerçek dünyaya aktarmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Anasınıfı Kodlama

Anasınıfı kodlama etkinliklerinde temel olarak bilgisayarsız kodlama ve yönerge takipleri uyguluyoruz. Çocuklar bu komutları öğrendiklerinde ve işlemeye başladıklarında da aşamalı olarak uyguluyor ve programlara aktarıyoruz. Bununla birlikte kafalarında senaryolar oluşturmaya başladıklarında zaten uygulama içerisinde nasıl kodlayacakları, nerede ne yapacakları oturmuş oluyor. Basit mantıkla öğrenmeyi öğreniyorlar. Teknolojinin nimetlerini de göz ardı edemeyiz çünkü her şey onlara tahsis ediliyor. Bugün hangi çocuğa bir akıllı telefon verseniz Youtube ikonu ile Video izleyeceği bir uygulama bağlantısını kurabilmektedir. Hatta mikrofon ikonuna basıp konuşarak istedikleri videoları izleyebileceklerini bile bilen çocuklar var.

Anaokulu Kodlama

Anaokulu kodlama programları artık anaokullarının da göz ardı edemeyecekleri bir öneme kavuşmuştur. Bu arada o eski algı yani öz bakım becerileri kazandırma ve çocuğu ailesinin onunla olamadığı zamanda oyun oynatarak vakit geçirme durumu yerini daha akademik bir bakışa bırakmıştır. İhtiyaçlar hiyerarşisinde temel gereksinimler zaten herhangi bir şekilde kazanılabilir. Ancak kendini gerçekleştiren birey olmaya giden yol çok çetin ve oldukça fazla donanım gerektirebilir. Bunun farkına varan anaokulları da zaten hemen duruma adapte olmuş durumdalar. Sonuç olarak dinamik olmak ve gereksinimlere anında karşılık vermek gerekir. Anaokulu kodlama için iyi bir başlangıç zeminidir. Ne kadar kaliteli ve sevimli aktarılırsa çocukta da o kadar kalıcı etkilere yol açacaktır.

Okul Öncesi Robotik Kodlama Ankara

Sewolab olarak Ankara’da etkin hizmet sunduğumuz bölgeler; Etimesgut Robotik Atölye Çalışmaları, Bağlıca Robotik Kodlama Eğitim Desteği, Çayyolu Robotik Kodlama ve Makey Makey Etkinlikleri, Çankaya STEM ve Atölye Faaliyetleri, Ankara tüm ilçeler genelinde robotik kodlama eğitimci eğitimleri, Türkiye geneli uzaktan eğitim şeklinde robotik kodlama eğitimci eğitimleri başlıca hizmet ve eğitim alanlarımızdır.

Ayrıca kullanılan araç gereçler noktasında da birden çok robot kullanıyoruz. Böylelikle çocukların sıkılmasının önüne geçiyor ve algılarını hep açık tutabiliyoruz. Bizde çocuklar her zaman bir sonraki ders acaba ne olacak heyecanı ve merakı ile derse katılırlar. Corona Salgını nedeniyle 2021 yılında sadece bir anaokulunda canlı / fiziksel robotik kodlama ve STEMA etkinlikleri yapıyoruz. Uzaktan robotik kodlama eğitimi olarak çocuklarımıza katma değer sağlamaya devam ediyoruz.

Robotik Kodlama Hakkında Sorularınız
  • Okul öncesinde robotik kodlama nedir?
  • Bilgisayarsız robotik kodlama nedir?
  • Robotik kodlama eğitimi ne kadar?
  • Robotik kodlamada başlangıç yaşı?
  • Uzaktan eğitim şeklinde robotik kodlama yapılabilir mi?
  • Robotik kodlama için önerilen bir robot markası var mıdır?
  • Atölye çalışmaları ve kodlamalar ne zaman başlayacak?
  • Anaokullarında robotik kodlama eğitimi zorunlu mu?
  • 3 – 6 yaş için ideal kodlama araçları hangileridir?
  • Özel ders ve birebir robotik kodlama eğitimi veriyor musunuz?
  • Uzaktan eğitim araçları ücretli midir?
  • STEMA etkinlikleri için önerilen yaş grupları nelerdir?
  • Eğitimci eğitimlerinde aranan kriterler nelerdir?
  • Özel anaokullarında robotik kodlama ders müfredatları?
  • Minecraft çocuklar için zararlı mıdır?
  • Hafta sonu robotik kodlama canlı dersleriniz var mıdır?
  • Ders saat ücretleri neye göre belirlenmektedir?

Bu ve benzeri tüm sorularınız için olası yanıtları sitemizde bulabilirsiniz. Yeterli bilgiye ulaşamadığınız durumda iletişim kurmaktan çekinmeyin.

Whatsapp Destek Hattı